Inspiratie

Waar let je op bij het kopen van eetkamerstoelen?

White open space dining room interior with four armchairs and bar seats, kitchen set with table and appliances, parquet floor. Window with city view, copy space frame menu, 3D rendering

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen is essentieel bij het stijlvol inrichten van de eetkamer. Niet alleen moeten ze comfortabel zijn om in te zitten, maar ze moeten ook goed matchen met de rest van je meubilair. Om je te helpen bij het uitzoeken van de perfecte eetkamerstoelen, geven we je graag enkele tips om rekening mee te houden. 

Een eetkamer is een belangrijke plek in je huis, waar je met familie en vrienden samen kunt komen om te genieten van een lekkere maaltijd. De keuze van eetkamerstoelen kan een groot verschil maken in de sfeer van je eetkamer. Daarom is het belangrijk om de juiste eetkamerstoelen te kiezen die bij je persoonlijke stijl en behoeften passen. In deze blog zullen we daarom enkele belangrijke zaken bespreken waar je op moet letten bij het kopen van eetkamerstoelen, zodat je makkelijk de juiste keuze kunt maken.

Comfort

Bij het kopen van eetkamerstoelen is comfort een van de belangrijkste factoren. Naast het feit dat je er lekker in moet zitten, moeten ze ook stevig genoeg zijn om je gewicht te dragen. Het is daarom belangrijk om een goede kwaliteit stoelen te kopen met een stevig frame. Let ook op het materiaal waaruit de stoelen zijn gemaakt. Kies voor een materiaal met een goede ademende eigenschap, zoals katoen of linnen. Dit zal ervoor zorgen dat je het in de zomer niet snel te heet krijgt. Je wilt immers niet aan je stoelen blijven plakken. 

Armleuningen

Vervolgens kun je beslissen of je op zoek wilt gaan naar eetkamerstoelen met of zonder armleuningen. Eetkamerstoelen met armleuningen zitten comfortabel omdat je hierop je armen kunt laten rusten, maar zijn vaak wel een stukje breder. Hierdoor kun je vaak minder stoelen naast elkaar plaatsen, iets waar je zeker rekening mee moet houden in het geval van een kleine eettafel. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat de armleuningen niet te hoog moeten zijn in verhouding tot de hoogte van jouw eettafel. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je een set eetkamerstoelen aanschaft welke je niet onder de eettafel kunt aanschuiven. Niet alleen staat dit niet netjes, het neemt een hoop ruimte in beslag. 

Stijl

De stijl en het design van de eetkamerstoelen moeten goed matchen met de rest van het meubilair in het interieur van de eetkamer. Heb je hier bijvoorbeeld voornamelijk klassieke, retro meubels staan? Zorg dan dat je een set van bijpassende eetkamerstoelen van velours of leer uitkiest. Heeft jouw eetkamer een modernere look? Dan kun je stoelen kiezen met strakke lijnen. Het is ook belangrijk om de kleur te matchen met die van de rest van de meubels. Zo kun je een harmonieuze look creëren die de kamer een geweldige sfeer geeft. 

Duurzaamheid

Als je klaar bent met het kiezen van de stijl en het design van de stoelen, is het tijd om aandacht te besteden aan de duurzaamheid. Je wilt dat je stoelen lang meegaan, zodat je het gevoel hebt jouw geld goed te hebben geïnvesteerd. Kijk daarom ook naar de constructie van de stoelen. Kies voor stoelen met stevige poten en een stevig frame, van een materiaal dat sterk genoeg is om tegen een stootje te kunnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hout of metaal. Ook kun je nadenken over de afkomst van het hout, als je een milieuvriendelijke optie zoekt.

Prijs

Uiteraard is de prijs ook een belangrijke factor. Koop daarom niet de eerste stoelen die je online tegenkomt! Neem de tijd om de verschillende soorten te vergelijken en om te kijken waar je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Hier kunnen vergelijkingswebsites heel goed bij te pas komen. Je kunt namelijk op deze manier het aanbod van meerdere webwinkels in één overzicht bekijken. Dit houdt in dat je eenvoudig de verschillen in de prijs, verzendkosten en levertijd kunt inzien waarvoor eenzelfde product bij verschillende online winkels wordt aangeboden. Hiermee kun je eenvoudig jezelf een hoop geld én tijd besparen. Ideaal!

Dit ga je ook leuk vinden