Tuin

De voordelen van kunstgras aanleggen in de tuin

Combination of timber, plants, rocks, artificial grass, brick and render wall

Kunstgras is de laatste jaren steeds meer in populariteit toegenomen. Het is een uitstekende vervanger voor echt gras, omdat het veel voordelen biedt ten opzichte van echt gras. Het wordt vaak gebruikt in tuinen, speeltuinen, sportvelden en overal waar de kleur en textuur van echt gras gewenst is. Toch twijfelen veel mensen: vanwege de kosten, zorgen om het uiterlijk of om het milieu. 

Kunstgras heeft veel voordelen in vergelijking met echt gras, waar we je in deze blogpost graag over zullen vertellen. We gaan een aantal van de belangrijkste voordelen bespreken, zodat je kunt zien waarom kunstgras zo populair is geworden. Vervolgens kun je zelf bepalen of kunstgras kiezen in plaats van echt gras ook voor jou de juiste keuze is. 

1. Groen grasveld het hele jaar door

Kunstgras heeft altijd een mooi, groen kleed. Het is bestand tegen verkleuring door UV-straling van de zon en ziet er het hele jaar door uit alsof het net is gemaaid. Kunstgras is ook bestand tegen sneeuw en regen, in tegenstelling tot een echt grasveld.

2. Bijna volledig onderhoudsvrij

Kunstgras is onderhoudsvrij en dus makkelijker om te hebben dan echt gras. Ten eerste hoef je geen tijd te spenderen aan het inzaaien en besproeien. Het onderhoud vergt ook geen meststoffen en onkruidbestrijdingsmiddelen nodig. Ook heb je geen grasmaaier nodig die werkt op brandstof je steeds moet bijhalen, of met een accu die je moet opladen. 

Behalve dan…

Het enige onderhoud dat een kunstgrasveld vergt, is het eens per jaar verspreiden van wat nieuw instrooizand. Hiermee voorkom je dat het kunstgras met het verloop van tijd plat gaat liggen.

3. Goedkoop

In de meeste gevallen is de aanschaf van kunstgras duurder dan dat van een pak graszaad. Echter vergt kunstgras in tegenstelling tot echt gras dus geen onderhoud, zoals we zojuist hebben besproken. Zo kun je er op de lange termijn dus zeker kosten mee besparen. Bovendien maakt het gebrek aan benodigd onderhoud kunstgras niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. 

4. Milieuvriendelijk

Het onderhoud dat benodigd is voor een gewoon grasveld kan een slecht effect hebben op de natuur, met name in het geval van bijvoorbeeld pesticiden. Kunstgras vergt enkel instrooizand om het uiterlijk van het product ten goede te komen, hetgeen geen slechte effecten heeft op het milieu. Zorg ervoor dat je kiest voor kunstgras van een degelijke kwaliteit welke gerecycled kan worden.

5. Veilig voor kinderen

Kunstgras is veilig voor kinderen. Het is zacht en biedt een stevige ondergrond voor kinderen om op te spelen. Waar een echt grasveld modderig en glad wordt, heeft kunstgras hier geen last van. Kinderen lopen zo minder risico op uitglijden. Het is ook niet zo koud als echt gras in de winter, waardoor als ze vallen het een minder groot probleem is. Wanneer kinderen spelen op een kunstgrasveld zul je minder te maken krijgen met vieze kleren na het buitenspelen. Heb je een grote tuin en één of meer kinderen die verzot zijn op voetballen? Leg dan met behulp van kunstgras een eigen voetbalveldje voor hen aan waar het gehele jaar door op gespeeld kan worden!

6. Gemakkelijk te installeren

Kunstgras is gemakkelijk te installeren zonder de hulp van een professional. Iedere doe-het-zelver kan het wel! Je kunt het binnen een paar uur gedaan krijgen, afhankelijk van de grootte van de tuin. Er zijn geen speciale gereedschappen voor benodigd.

Dit ga je ook leuk vinden