Tips

Tips voor het kiezen de juiste badkamertegels 

Het kiezen van de juiste badkamertegels is een belangrijke stap in het creëren van de perfecte badkamer. Tegels zijn de perfecte manier om een badkamer te versieren en tegelijkertijd waterdicht te maken. Ze kunnen bijdragen aan een grote verscheidenheid aan stijlen. Het kiezen van de juiste tegels kan een lastige taak zijn, maar als je de juiste aanpak weet, is het juist een leuke ervaring.

Er zijn veel verschillende soorten en maten tegels die je kunt kiezen, dus het is belangrijk om na te denken over wat het beste bij je badkamer past. Er is echter een overvloed om uit te kiezen, wat het moeilijk kan maken om te bepalen waar je moet beginnen met kijken. In deze blog zal ik je begeleiden door het proces van het kiezen van de juiste badkamertegels. Zo kun je eenvoudiger en gerichter op zoek gaan naar de ideale soort.

1. Kies de juiste stijl

Het eerste dat je moet doen bij het kiezen van de juiste tegels is het bepalen van de stijl die je voor je badkamer wilt. Wil je een modern, klassiek of industrieel uiterlijk? De badkamertegels die je kiest, zullen de stijl van je badkamer bepalen. Je kunt ook kiezen voor een meer rustieke of landelijke stijl. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, dus je zult de tijd moeten nemen om de stijl te vinden die het beste bij jouw persoonlijke smaak past. Als je dit eenmaal weet, kun je specifiek gaan zoeken naar tegels in deze stijl. 

2. Kies de juiste grootte

Na het bepalen van de stijl die je wilt, is het tijd om de juiste grootte te kiezen. De grootte van de tegels die je kiest, bepaalt in zekere maat ook hoe ruim je badkamer lijkt. Grotere tegels geven een ruimere en moderne uitstraling, terwijl kleinere tegels een knussere en intieme sfeer creëren. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe je de tegels wilt gebruiken voordat je een keuze maakt. Wil je dat ze de hele oppervlakte bedekken, of wil je accenten plaatsen met de tegels, zoals een mozaïek muur? 

Wandtegels of vloertegels?

Ook wil je natuurlijk overwegen waar je de tegels plaatst. Gaat het om wandtegels of vloertegels? Wandtegels hoef je niet vaak schoon te maken, maar vloertegels natuurlijk wel. Het is daarom verstandig om te overwegen grote badkamer vloertegels te nemen in plaats van kleine, omdat vuil eenvoudiger tussen de vele voegen van kleine vloertegels kan blijven hangen. Op het gebied van onderhoud zijn grote badkamer vloertegels daarom de simpelere keuze.

3. Kies de juiste materialen

Er zijn veel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor je badkamertegels. Keramische tegels zijn een populaire keuze omdat ze sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Natuursteentegels zijn ook een goede optie, omdat ze sterk en duurzaam zijn. Deze vergen echter wel meer onderhoud. 

4. Kies de juiste kleur

Kleur is een belangrijk onderdeel van het kiezen van de juiste badkamertegels. Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren, waaronder wit, grijs, bruin, zwart en zelfs felle kleuren. Je kunt ook kiezen voor tegels met patronen of tegels met verschillende kleuren die een uniek en interessant effect hebben. Natuursteentegels hebben van nature een eigen patroon, waarmee je gegarandeerd een badkamer met een uniek uiterlijk kunt creëren. De kleur van de tegels die je kiest, kan de sfeer van de badkamer bepalen, dus het is belangrijk dat je de juiste kleur kiest.

5. Kies de juiste afwerking

De afwerking van de tegels is ook een belangrijk onderdeel van het kiezen van de juiste badkamertegels. Glanzende tegels geven een luxe uitstraling, terwijl matte tegels een rustiekere, natuurlijke uitstraling geven. Er zijn ook andere afwerkingen waar je uit kunt kiezen, zoals antiek, geborsteld of gezoet. De afwerking die je kiest, kan de sfeer van je badkamer bepalen, dus het is belangrijk dat je de juiste afwerking kiest.

Afsluiting

Het kiezen van de juiste badkamertegels kan een grote invloed hebben op de stijl en het uiterlijk van je badkamer. Het is belangrijk om te bedenken wat voor stijl je wilt, wat voor grootte tegels je wilt, welk materiaal je wilt, welke kleur je wilt en welke afwerking je wilt. Door deze vijf stappen te volgen, kun je de juiste badkamertegels kiezen die precies bij je stijl passen. Dit zal ervoor zorgen dat je badkamer er prachtig uitziet en een plek is waar je met plezier kunt verblijven.

Dit ga je ook leuk vinden