Tips

5 Praktische tips voor beginnende klussers

Man feeling his sore hand after having hurt himself while hammering. profession, carpentry, woodwork and people concept.

Als je net begint met klussen, kun je vast wat extra tips gebruiken om je kluservaring te verbeteren. In deze blog zullen we je een aantal handige tips geven die je zullen helpen bij het maken van een succes van het volgende klusproject. Lees verder voor de praktische klustips voor beginners die je nodig hebt om je klusprojecten te laten slagen!

Onze verzameling van klustips zijn voornamelijk bedoeld voor beginners. De klustips zijn makkelijk toe te passen en kosten je geen extra moeite. Jouw fysieke veiligheid staat bij klussen altijd voorop, dus veel tips hebben vooral te maken met hoe je op een veiligere manier kunt klussen. Met onze tips heb je als beginner een goed startpunt om een ware klusexpert te worden!

1. Sla nooit meer met de hamer op je vingers

Heb je ook zo’n moeite met het raken van de spijker met de hamer en lijkt het alsof je vingers vaker het doelwit zijn? Dan heb je vast behoefte aan een makkelijke oplossing die ervoor zorgt dat je vingers voortaan gespaard blijven. Gelukkig hoef je alleen maar even naar de badkamer te lopen om een kam te pakken. Hiermee kun je de spijker veilig op zijn plaats houden, terwijl je vingers ver uit de buurt blijven. Gebruik een kam met kleine openingen tussen de tanden om de spijker hiertussen te kunnen klemmen.

2. Niet meer uitglijden op de ladder

Afhankelijk van de hoogte van de ladder en waar deze op staat, kan uitglijden levensgevaarlijk zijn. Je slipt al gauw op een ladder wanneer deze vochtig is, of wanneer de onderkant van jouw schoenen dit zijn. Om de gladheid van de ladder te verminderen bind je een jutezak op de onderste tree van de ladder. Hier kun je eenvoudig je voeten aan afvegen voordat je op de trap klimt. Dit is ideaal voor wanneer je de ladder buiten gebruikt en er modder aan je schoenen plakt.

3. Schroeven en spijkers oprapen

Iedereen heeft tijdens het klussen weleens een bakje schroeven of spijkers omver gegooid. Niets is zo vervelend als deze allemaal te moeten oprapen, één voor één. Zeker als je grote vingers hebt, is dit lastig en dus ook tijdrovend. Om dit proces te versnellen, kun je gebruik maken van een magneetje. Hiermee kun je de schroeven, spijkers of andere kleine ijzeren gereedschappen makkelijk oprapen. Het magneetje kun je het beste bewaren in jouw gereedschapskist.  

4.  Verspreid lijm als een pro

Moet een groter oppervlakte lijmen en welke aanpak het beste resultaat oplevert? Het verspreiden van een grote hoeveelheid lijm doe je eenvoudig door middel van een kam. Je brengt simpelweg de lijm aan op de oppervlakte van het materiaal om de lijm evenredig hierover te verdelen.

5. Voorkom splinteren tijdens het zagen

Het is enorm zonde voor het eindresultaat wanneer het hout dat je aan het zagen bent gedurende het proces gaat splinteren. Om dit te voorkomen kun je de volgende truc toepassen: plak een stukje afplaktape (ook wel bekend als masking tape) over de plek waar je wilt zagen. Je kunt door tape aan het beginpunt te plakken het splinteren van het hout vermijden.

Dit ga je ook leuk vinden